حمل و نقل هوایی بین المللی: صفر تا صد ارسال بار با هواپیما

در این آموزش می‌خواهم صفر تا صد حمل و نقل هوایی و ارسال بار بین المللی با هواپیما را برای شما تشریح کنم.

بسیاری از صاحبان کالاها به دلیل داشتن مزایای مختلفی چون امنیت و سرعت در انتقال بار، ترجیح می‌دهند که از حمل و نقل هوایی برای ارسال بار و کالا استفاده کنند.

اگر مایل به انتخاب این شیوه حمل و نقل برای ارسال بار و کالای مورد نظر خود هستید، با ما همراه باشید تا با جوانب مختلف روش باربری هوایی بین المللی آشنا شوید.

حمل و نقل هوایی بین المللی چیست؟

حمل و نقل هوایی بین المللی به معنی ارسال بار و کالا از طریق مسیرهای هوایی است که به وسیله کشورها تعیین شده است. از این روش معمولا برای کالاهایی استفاده می‌شود که باید در کمترین زمان ممکن به مقصد برسند. بنابراین می‌توان گفت که سرعت شاخصه مهم حمل و نقل هوایی است.

حمل و نقل هوایی یک شیوه رایج در باربری بین المللی است که نقشی مهم در توسعه فعالیت‌های تجاری ایفا می‌کند.

میزان استفاده از حمل و نقل هوایی نشانگر رشد اقتصادی و تجاری است. یعنی هر چه کشوری از لحاظ اقتصادی، تجاری، فرهنگی و اجتماعی رشد بیشتری داشته باشد، استفاده بیشتری از این روش نیز دارد.

در شیوه حمل و نقل بین المللی از هواپیماهای مختلفی استفاده می‌شود که نوع آن با توجه به محموله انتخاب می‌شود. قوانین ارسال بار و کالا به این طریق نیز تا حدودی شبیه به دیگر روش‌های حمل و نقل بین المللی است.

بارها به دو صورت فریت بار و کارگو حمل می‌شوند و باید همگی دارای بارنامه باشند. همچنین قوانینی برای نوع بارها وجود دارد که مانع از انتقال برخی از محموله‌ها به این طریق می‌شود.

البته حمل و نقل هوایی بین المللی یک روش با امنیت بالا و سرعت بالا است که البته از هزینه بالاتری نسبت به دیگر شیوه‌های حمل و نقل برخوردار است.

حمل و نقل هوایی بین المللی چیست؟

تاریخچه استفاده از حمل و نقل هوایی بین المللی

بعد از آن که برادران رایت اولین هواپیمای کنترلی را در سال 1903 ساختند، خیلی طول نکشید که از آن برای مقاصد تجاری و ارسال بار استفاده شد. اولین پرواز هوایی که طی آن مقداری کالا جابه‌جا شد در هفتم نوامبر 1910 میلادی صورت گرفت.

این پرواز را خلبانی به اسم فیلیپ اروین پاملی با یکی از هواپیماهای شرکت برادران رایت انجام داد. این پرواز بین دو ایالت آمریکا به نام کلمبوس و دیتون که 105 کیلومتر با همدیگر فاصله داشتند، انجام شد.

در این پرواز تجاری یک بسته 200 پوندی حاوی ابریشم برای یک فروشگاه بزرگ، حمل شد. برادران رایت اعلام کردند که این پرواز 66 دقیقه طول کشیده است، هرچند روزنامه‌ها آن را 57 دقیقه اعلام کردند.

اما اولین پرواز رسمی بین المللی ارسال بار در 18 فوریه همان سال انجام شد. یک نمایشگاه مخصوص  هواپیماها با دریافت مجوز از هند، یک پرواز را از الله آباد تا ناینی با فاصله 13 کیلومتر انجام داد.

محموله این پرواز حدود 6500 نامه بود و هدف از آن انجام خدمات پستی و تبلیغ نمایشگاه و کمک به خیریه بود.

این هواپیما به خلبانی هنری پیکه، یک هواپیمای بی سیم به نام HUMBER-SOMMER بود که قدرتی نزدیک بر 50 اسب بخار داشت و توانست در مدت نیم ساعت بار را به مقصد برساند.

پس از آن یک پرواز تجاری دیگر در لندن اتفاق افتاد که هواپیمای پست هوایی توانست کمتر از 30 روز 36 بسته را به مقصدهای مختلفی برساند. این اتفاق در تاریخچه حمل و نقل هوایی ماندگار شد.

در قرن 20 همزمان با پیشرفت صنعت هواپیما، حمل و نقل هوایی نیز صورت جدی‌تری به خود گرفت.

هرچند در ابتدا حمل هوایی یک روش لوکس به شمار می‌رفت که تعداد کمی می‌توانستند از آن استفاده کنند. اما به مروز زمان تبدیل به یک شیوه رایج بین صاحبان کالاها و شرکت‌ها شد.

ایران نیز یکی از کشورهایی بود که سعی کرد از این شیوه حمل و نقل استفاده کند. استفاده از حمل هوایی در ایران، اولین بار در سال 1304 هجری شمسی، 22 سال بعد از اولین پرواز برادران رایت صورت گرفت.

البته استفاده از این روش بسیار کم بود و معمولا افراد اندکی از آن استفاده می‌کردند. تا اینکه بعد از جنگ جهانی دوم اولین آژانس هواپیمایی در ایران شروع به کار کرد که کارش حمل و نقل مسافر بود.

در سال 1325 این آژانس توانست 11 هزار مسافر را جابه‌جا کند که اکثریت آن‌ها را زائران خانه خدا تشکیل می‌دادند. پس از آن کم کم این صنعت پیشرفت کرد و امروزه ایران نیز سهم مهمی در حمل و نقل هوایی بین المللی دارد.

معایب و مزیای حمل و نقل هوایی بین المللی

مزایای استفاده از حمل و نقل هوایی بین المللی

حمل و نقل هوایی یک روش رایج در حمل و جابه‌جایی کالاهای تجاری است. صاحبان برخی کالاها مخصوصا کالاهای بهداشتی و مواد غذایی، همواره از این روش استفاده می‌کنند.

حمل و نقل هوایی یک روش نو در انتقال و جابه‌جایی کالاست که عمری حدود 100 سال دارد. در گذشته این روش بیشتر به افراد ثروتمند اختصاص داشته و عموم مردم نمی‌توانستند از آن استفاده کند. اما در حال حاضر صاحبان کالا با توجه شرایط کاری خود آن را انتخاب می‌کنند.

مهم‌ترین مزایای حمل هوایی عبارتند از:

سریع‌ترین روش حمل و نقل

مهم‌ترین و شاخص‌ترین ویژگی حمل و نقل هوایی، سرعت آن در انتقال کالا به مقصد است. هواپیماهای مسافربری دارای سرعتی بین 850 تا 950 کیلومتر بر ساعت هستند.

البته سرعت انواع هواپیماها با هم متفاوت است. سرعت بالا در ارسال کالا یک مزیت مهم برای کالاهای فاسدشدنی و مواد بهداشتی به شمار می‌رود.

همچنین حمل هوایی یک گزینه عالی برای کسانی است که اولویت اصلی‌شان سرعت است.

پرواز بدون مانع

در مسیرهای هوایی هیچ مانعی مثل ترافیک و مشکلات جاده‌ای وجود ندارد و هواپیما می‌تواند بدون اتلاف وقت مسیر را طی کند. انتقال کالا بدون مانع نیز از دیگر مزیت‌های حمل هوایی به شمار می‌رود.

حرکت در مسیر مستقیم

هواپیماها در مسیرهای مستقیمی که از قبل برای آن‌ها تعریف شده، حرکت می‌کنند. در صورتی که در دیگر شیوه‌های حمل و نقل گاهی کشتی، قطار یا وسایل نقلیه مجبور می‌شوند مسیر دیگری که طولانی‌تر است را برای رسیدن به مقصد انتخاب کنند.

بالا بودن امنیت حمل هوایی

حمل و نقل هوایی بین المللی از امنیت بالاتری برای ارسال کالا و بار برخوردار است. بدین معنی که کمتر در معرض خطرات و سوانح قرار می‌گیرد.

معمولا هواپیماها از قبل برای مقابله با برخی سوانح آماده و تجهیز می‌شوند و همین مسئله باعث می‌شود تا در صورت ایجاد خطر، آسیب کمتری به بار وارد شود.

در حال حاضر هواپیماهای پیشرفته دارای دو عدد موتور کمکی هستند که در صورت بروز حادثه و از کار افتادن موتورهای اصلی، امنیت آن را تا حد قابل توجهی تضمین می‌کند.

در دسترس بودن حمل هوایی

امروزه اکثر شهرها دارای فرودگاه هستند و همه افراد می‌توانند به راحتی از خدمات ارسال بار و کالا استفاده کنند. سرویس‌های هواپیمایی نیز تلاش می‌کنند تا خدماتشان را به طور منظم و برای طولانی مدت برنامه‌ریزی کنند.

نداشتن هزینه تجهیزات

در دیگر شیوه‌های حمل و نقل، کشتی یا قطار باید دارای یک سری تجهیزات مخصوص بار باشند.

گاهی نیاز است که این تجهیزات قبل از بارگیری کالا نصب شوند، در صورتی که در حمل و نقل هوایی نیازی به اضافه نمودن تجهیزات نیست و در نتیجه هزینه دیگری به نرخ اصلی اضافه نمی‌شود.

امکان سفر به تمام جهان

از دیگر مزیت‌های حمل هوایی، امکان سفر به تمامی نقاط جهان است. در حال حاضر 42 کشور در دنیا وجود دارد که محصور در خشکی هستند و نمی‌توان از طریق کشتی کالا و بار را به آن مناطق رساند.

حمل و نقل هوایی یک روش مناسب برای ارسال کالا به این کشورهاست که سرعت در انتقال آن مهم است.

معایب حمل و نقل هوایی بین المللی

حمل و نقل هوایی بین المللی دارای معایبی است که نمی‌توان از آن‌ها چشم پوشی کرد. برخی از مهم‌ترین معایب استفاده از این روش عبارتند از:

هزینه بالای حمل و نقل

حمل و نقل هوایی گران‌ترین روش حمل و نقل است. به همین دلیل صاحبان بسیاری از کالاها ترجیح می‌دهند از این روش استفاده نکنند.

محدودیت در ظرفیت

از دیگر معایب حمل هوایی، محدودیت ظرفیت هواپیماهاست. حتی بزرگ‌ترین هواپیماهای باری نیز دارای محدودیت جا هستند و در نتیجه نمی‌توانند مقدار زیادی محموله را حمل کنند.

از آن جایی که هزینه حمل و نقل آن نیز بالاست، یک عیب بزرگ محسوب می‌شود.

محدودیت حمل برخی کالاها

از حمل و نقل هوایی بین المللی نمی‌توان برای حمل تمامی محموله‌ها استفاده کرد. بسیاری از کالاهای خطرناک دارای ممنوعیت ارسال با هواپیما هستد.

شرایط جوی

شرایط جوی بر روی حرکت هواپیماها بسیار اثرگذار هستند. هواپیماها در شرایط جوی نامطلوب قادر به سفر نیستند و همین مسئله باعث می‌شود تا بار را با تاخیر به مقصد برسانند.

خطرات احتمالی

هر چند حمل و نقل هوایی یک روش ایمن برای ارسال بار و کالا است اما در صورت بروز حوادث جدی، ممکن است هواپیما سقوط کرده و محموله به طور کلی از بین برود.

تقسیم‌بندی بار در حمل و نقل هوایی بین المللی

بارهایی که به وسیله حمل هوایی جابه‌جا می‌شوند به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند:

فریت بار

فریت بار به بارهای مسافران گفته می‌شود که قصد انتقال آن به کشوری دیگر دارند. در فریب بار، کالاها معمولا قبل یا بعد از سفر مسافر به مقصد فرستاده می‌شود.

در فریت بار کالاها معمولا بین 4 الی 5 روز به مقصد می‌رسند. این نوع بارها نیز نیاز به بارنامه دارند.

هزینه فریت بار

هزینه فریت بار بر اساس وزن و حجم کالا، تعرفه کشورهای مبدا و مقصد و ایرلاینی حمل کننده کالا محاسبه می‌شود. برای فریت بار یک جدول هزینه بر اساس وزن کالا وجود دارد که به شرح زیر است:

  • بارهای مینیوم: بارهای بین 10 تا 11 کیلوگرم که هزینه بر اساس مسافت مبدا تا مقصد محاسبه می‌شود.
  • بارهای نرمال: بارهای 7 تا 30 کیلوگرم که بر اساس مسافت مبدا و مقصد محاسبه می‌شود.
  • بارهای 45 کیلوگرمی: هیچ حداقل و حداکثری ندارد و هزینه آن به شرایط ارزی و ایرلاین حمل کننده بستگی دارد.
  • بارهای 100 کیلوگرمی: بارهای بین 45 تا 100 کیلوگرم که همگی با تعرفه بار 100 کیلویی محاسبه می‌شوند.
  • بارهای 100 تا 300 کیلوگرمی که معمولا نرخ ثابتی دارند.
  • بارهای بالاتر از 300 کیلوگرم که هزینه آن از گزینه قبلی کمتر است.

کارگو

به محموله‌های تجاری که از طریق حمل هوایی جابه‌جا می‌شوند، کارگو گفته می‌شود. هواپیماهایی که برای کارگو استفاده می‌شود معمولا هواپیمای باری بزرگ هستند.

هزینه کارگو بر اساس موارد مختلفی چون وزن محموله، بیمه، عوارض گمرکی و خدمات مربوط به جابه‌جایی بار محاسبه می‌شود.

در حمل و نقل کالاهای تجاری علاوه بر وزن کالا، مقدار حجم آن نیز مهم است زیرا برخی کالاها علی‌رغم داشتن وزن کم، حجم زیادی دارند.

بارنامه هوایی

تمامی بارهایی که از طریق حمل و نقل هوایی بین المللی جابه‌جا می‌شوند باید دارای بارنامه باشند. بارنامه یک سند مهم است که بیانگر دریافت کالا توسط شرکت حمل کننده است.

در بارنامه باید اطلاعات مهمی مانند مشخصات فرستنده و گیرنده و مشخصات مربوط به کالا مانند وزن و حجم آن ذکر شده باشد.

بارنامه هوایی در چندین نسخه تهیه می‌شود که یکی از آن‌ها به فرستند، یکی گیرنده و یکی به شرکت حمل و نقل داده می‌شود. صدور بارنامه به معنی داشتن بیمه حمل بار هوایی نیز می‌باشد.

انواع حمل و نقل هوایی بین المللی بار و کالا

انواع حمل و نقل هوایی بین المللی بار و کالا

حمل و نقل هوایی بین المللی به شیوه‌های مختلفی انجام می‌شود. بسته به اینکه محموله دارای چه مشخصاتی از نظر نوع، حجم، وزن و زمان مناسب برای رسیدن به مقصد است، نوع حمل هوایی نیز متفاوت خواهد بود.

به طور کلی سه نوع حمل هوایی برای ارسال بار و کالا وجود دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

حمل و نقل هوایی به شیوه چارتر

چارتر در لغت به معنای اجاره کردن وسیله حمل و نقل است. این اصطلاح در حمل و نقل دریایی نیز رایج است. چارتر هواپیما شامل هواپیماهای مسافربری و باری می‌شود.

آژانس‌های هواپیمایی، شرکت‌های باربری و صاحبان کالاها یا مسافران می‌توانند همه یا بخشی از فضای هواپیما را چارتر کنند.

هر چند این شیوه بسیار گران بوده و هزینه بالایی برای آن باید پرداخت شود اما مزیتش این است که می‌توان تمامی محموله را در یک پرواز منتقل نمود.

در چارتر کردن پرواز، اجاره کننده می‌تواند ساعت پرواز را تغییر دهد و هزینه بلیط کمتر از زمانی است که به صورت تکی بلیط تهیه می‌نمایید.

حمل و نقل هوایی به شیوه پرواز سیستمی

منظور از حمل و نقل سیستمی همان برنامه پروازی است که از قبل برای هواپیما تعیین شده و شما تنها می‌توانید بر اساس زمان‌های ارائه شده یکی را انتخاب کنید.

از پرواز سیستمی تنها برای حمل و نقل مسافران استفاده می‌شود و برای ارسال بار و کالا کاربرد ندارد.

حمل و نقل هوایی به شیوه پرواز بازرگانی

پرواز بازرگانی مخصوص ارسال بار و کالاست. دو نوع ارسال بار فریب بار و کارگو از طریق پرواز بازرگانی جابه‌جا می‌شوند.

پروازهای بازرگانی قواعد و استانداردهای خاص خودش را دارد که بر اساس نوع و حجم کالا و غیره تعیین شده است و شرکت‌های متصدی حمل و نقل باید با توجه به دستورالعمل‌ها اقدام به ارسال محموله کنند.

انواع بار در حمل و نقل هوایی بین المللی

انواع بارها در حمل و نقل هوایی بین المللی

همان‌طور که گفته شد، در حمل و نقل هوایی بین المللی برای ارسال برخی کالاها محدودیت‌هایی وجود دارد. شرکت‌های هواپیمایی قوانینی دارند که با توجه به آن‌ها نمی‌توان هر نوع باری را حمل کرد.

بر اساس این قوانین بارهایی که می‌توان به صورت حمل هوایی منتقل کرد به چند دسته کلی تقسیم می‌شوند که در ادامه بررسی خواهیم کرد.

بارهای معمولی

بارهای معمولی به آن دسته از محموله‌هایی گفته می‌شود که ورود و خروج آن‌ها ممنوع نبوده، خطرناک نیستند، احتمال فاسد شدنشان کم است، ویژگی خاصی نداشته و هیچ محدودیت خاصی هم ندارند.

بارهایی مانند لوازم ساختمانی، لوازم الکتریکی، لوازم شخصی به غیر از لوازم آرایشی، لوازم منزل به غیر از شکستنی‌ها، صنایع دستی و مواردی از این دست جز بارهای معمولی به شمار می‌آیند.

بارهای حجمی سبک

برخی بارها علیرغم داشتن وزن کم، دارای حجم بالایی هستند. بر اساس قوانین بین المللی این نوع بارها بر اساس یک فرمول خاص محاسبه می‌شوند.

بارهای حجمی فضای زیادی را اشغال می‌کنند در نتیجه مقدار کمتری از آن‌ها را می‌توان در حمل هوایی جابه‌جا نمود.

بارهای فاسد شدنی

چنان که بیان شد، حمل و نقل هوایی بین المللی یک گزینه عالی برای ارسال بارهای فاسدشدنی است از این رو حجم بیشتری از حمل و نقل هوایی را به خود اختصاص داده‌اند.

این نوع بارها نیاز به تجهیزات خاصی دارند و باید در یک دمای مشخص شده قرار بگیرند. هواپیماهایی که این بارها را حمل می‌کنند باید مجهز به سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی که دما را کنترل می‌کنند، باشند.

بارهای خطرناک

بخش قابل توجهی از تجارت بین الملل به ارسال بارهای خطرناک تعلق دارد. این بارها معمولا مواد منفجره، انواع گازهای سمی، نمونه‌های آزمایشگاهی خطرناک و غیره هستند.

قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای انتقال بارهای خطرناک از طریق حمل هوایی وجود دارد و ارسال آن‌ها نیز نیازمند دریافت مجوزهای فراوان است.

البته مفهوم خطرناک در حمل و نقل هوایی بین المللی کمی متفاوت است و منظور کالاهایی است که می‌توانند امنیت هواپیما و مسافران را تهدید کند.

در صورت صدور مجوز حمل کالاهای خطرناک باید توسط متخصصین بسته‌بندی شود تا از بروز هرگونه خطری جلوگیری شود.

بارهای قیمتی و ارزشمند

حمل و نقل هوایی بین المللی یک روش ایده‌آل برای ارسال محموله‌های گرانقیمت و با ارزش است. بسیاری از وسایل قدیمی و باستانی، عتیقه‌جات و اشیا گرانقیمت از طریق حمل  هوایی منتقل می‌شوند.

حیوانات

یکی دیگر از بارهایی که می‌توان از طریق حمل هوایی ارسال کرد، انتقال حیوانات است که امروزه تبدیل به امری فراگیر شده است. حیواناتی که به این شیوه جابه‌جا می‌شوند باید دارای گواهی سلامت مورد تایید دامپزشک باشند.

هواپیماهای مخصوص حمل حیوانات دارای قفسه‌هایی است که ویژه حیوان مورد نظر آماده شده است.

انواع فعالیت‌های شرکت‌های حمل و نقل بین المللی

شرکت‌های حمل و نقل بین المللی به دو شیوه کلی کار ارسال کالا و بار را انجام می‌دهند که به آن فعالیت فورواردی و فعالیت کریری گفته می‌شود. این دو اصطلاح در تمامی شیوه‌های حمل و نقل رایج است.

ارسال کالا توسط فورواردر

فورواردرها واسطه‌ها و رابط‌های میان خریداران و شرکت‌های حمل و نقل هستند. آن‌ها با هر دو طرف معامله قرارداد بسته و خدمات بین المللی برای ارسال بار را انجام می‌دهد. فورواردر از ابتدا تا انتهای کار با صاحب کالا در تماس است.

مهم‌ترین وظایف فورواردر عبارتند از:

  • دریافت اطلاعات از صاحب کالا
  • بستن قرارداد حمل کالا
  • تهیه مدارک و اسناد لازم برای بارنامه
  • انجام تشریفات گمرکی
  • بیمه کردن محموله
  • انبار کردن محموله
  • بستن قراردار با شرکت حمل و نقل
  • بسته‌بندی کالا
  • دادن اطلاعات مربوط به مراحل بار به صاحب کالا
  • تحویل کالا به گمرک مقصد

ارسال کالا به شیوه کریر

کریر در واقع همان شرکت‌های حمل و نقل بین المللی کالا هستند. این شرکت‌ها خود دارای هواپیما بوده و به این طریق بار را حمل می‌کنند. کریرها بار از مبدا به مقصد می‌رسانند و بر اساس قوانین داخلی کشورها و قوانین بین المللی کار می‌کنند.

مهم‌ترین وظایف کریر عبارتند از:

  • تهیه هواپیمای مناسب بار
  • صدور بارنامه
  • بارگیری کالا در مبدا و تخلیه در مقصد
  • دریافت مجوزهای لازم برای ارسال کالا
  • رعایت زمان مناسب برای حمل بار
  • آماده سازی اسناد لازم مثل بیمه نامه بار
  • انجام کارهای گمرکی
  • قبول مسئولیت دیر رسیدن، مفقود شدن یا آسیب دیدن محموله
  • نظارت بر قرآیند ارسال بار

هزینه حمل و نقل هوایی بین المللی

هزینه حمل و نقل هوایی بین المللی

هزینه حمل و نقل هوایی بین المللی به عوامل متعددی بستگی دارد که بر روی نرخ نهایی تاثیر گذارند.

وزن کالا

وزن کالا اولین عامل تعیین کننده قیمت کالاست. هرچه کالا سنگین‌تر باشد، هزینه آن نیز بیشتر است.

حجم کالا

برخی کالاها با اینکه وزن کمی دارند، اما از حجم بالایی برخوردار هستند. این نوع کالاها بر اساس فرمول خاصی محاسبه می‌شوند.

برای تشخیص بار حجمی از بار وزنی باید حجم آن به متر مکعب در عدد 167 ضرب کرد. اگر عدد به دست آمده از وزن کالا بیشتر بود، بار حجمی است.

نوع کالا

نوع کالا نیز در تعیین قیمت نهایی موثر است، بسته به اینکه کالا در کدام دسته جای می‌گیرند هزینه متفاوتی دارد. مثلا کالاهای معمولی هزینه پایین‌تری نسبت به کالاهای خطرناک یا فاسدشدنی دارند.

مسافت مبدا تا مقصد

یکی دیگر از عوامل تعیین کننده هزینه حمل هوایی مسافت میان مبدا و مقصد است. هرچه مسافت دورتر باشد، هزینه آن نیز بیشتر است.

متصدی حمل و نقل

بسته به اینکه کدام آژانس هوایی کار حمل و نقل را انجام می‌دهد، هزینه متفاوت است. برخی آژانس‌ها سریع‌تر محموله را به مقصد می‌رسانند در نتیجه هزینه بیشتری نیز دریافت می‌کنند.

هزینه بسته‌بندی

تمامی کالاهایی که با هواپیما جابه‌جا می‌شوند باید بر اساس نوع بار بسته‌بندی داشته باشند. برای برخی کالاها مثل کالاهای خطرناک که نیاز به حضور متخصصین دارد، هزینه جداگآن‌های نیز دربردارد.

هزینه‌های جانبی

هزینه‌هایی مثل دریافت مجوز، صدور بارنامه، بیمه‌نامه، انجام عملیات گمرکی نیز جزو مواردی است که در قیمت نهایی تاثیرگذار است.

هواپیماهای باربری و انواع آن

با گسترش حمل و نقل هوایی بین المللی، هواپیماهای مخصوص باربری یا هواپیماهای باری نیز پا به عرصه گذاشتند. این هواپیماها تفاوت‌های اساسی با هواپیماهای مسافربری دارند و به طور اختصاصی برای حمل بار استفاده می‌شوند.

هواپیماهای باربری دارای چندین درب بزرگ هستند که به راحتی می‌توان بار را تخلیه و بارگیری کرد. در برخی از آن‌ها نیز دماغه هواپیما برای ورود و خروج کالا، باز و بسته می‌شود.

این هواپیماها ظاهر بزرگ‌تر و پهن‌تری دارند. بزرگترین هواپیمای جهان An-225 Mriya نام دارد که توسط یک کارخانه اوکراینی ساخته شده است و قادر است 260 تن بار را حمل کند.

انواع هواپیماهایی که برای باربری استفاده می‌شوند عبارتند از:

آنتولوف 225

آنتولوف 225 بزرگترین هواپیمای باربری است که می‌تواند 250 تن بار را حمل کند. این هواپیمای غول‌پیکر ساخت روسیه است و از سال 1988 تاکنون در صنعت حمل و نقل هوایی بین المللی استفاده می‌شود.

این هواپیما می‌تواند بار را به صورت خارجی و بر روی بدنه‌اش نیز حمل کند.

بوئینگ 8-747

بخش قابل توجهی از هواپیماهای باربری به این نوع هواپیماها اختصاص دارد. این هواپیماه قادر به حمل 137 تن بار است و می‌تواند بارهای بسیار سنگین و با طراحی‌های غیرمعمول را حمل نماید.

لاکهید c-5 گلکسی

این هواپیماها در ابتدا برای نیروهای نظامی آمریکا طراحی شد و قابلیت حمل بارهای سنگین و بزرگ را دارد. معمولا بارهایی مثل هلیکوپتر، تانک و دیگر تجهیزات نظامی را می‌توان با آن منتقل کرد.

این هواپیما می‌توان تا 129 تن بار را حمل کند و به اندازه زمین فوتبال است.

آئرو سوپر گوپی

آئرو سوپر گوپی هواپیمای ناسا است که می‌تواند بارهای سنگین را نیز حمل کند. این هواپیما یکی از بزرگترین هواپیماهای باری است که تنها 5 فروند از آن‌ها وجود دارد.

پرسش‌های متداول

آیا با حمل و نقل هوایی بین المللی می‌توان هر باری را ارسال کرد؟

خیر. حمل و نقل هوایی برای ارسال برخی کالاها دارای محدودیت است و یا باید مجوزهای فراوانی را دریافت کرد.

آیا در حمل و نقل هوایی می‌توان بارهای شخصی را ارسال کرد؟

بله. به این نوع حمل هوایی فریت بار گفته می‌شود که قوانین خاص خودش را دارد.

ارسال کالا از طریق فوروارد بهتر است یا کریر؟

هر کدام از این دو شرایط متفاوتی داشته و وظایف مختلفی نیز به عهده دارند که صاحب کالا باید با توجه به آن مناسب‌ترینش را انتخاب کند.

هزینه ارسال بار از طریق فورواردر کمتر است یا کریر؟

از آن جایی که فورواردر نقش واسطه را بین صاحب کالا و متصدی حمل و نقل ایفا می‌کند، در نتیجه هزینه اضافه‌ای باید به عنوان واسطه‌گری پرداخت.

آیا بارهای مسافران نیز باید بارنامه داشته باشد؟

بله. تمامی بارهای ارسالی با هواپیما باید بارنامه داشته باشند.

امتیاز شما به این محتوا؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دکمه بازگشت به بالا